FROM DUSK

Ny CD release från Kapellet med Johan E. Andersson, vibrafon och Nils Personne, sopransaxofon och basklarinett.

 

RÖSTER OM SKIVAN:

"...en ljudvärld som liksom innesluter lyssnaren i en mjuk väv av klanger...resultatet är oerhört stäninigsfullt och vackert"

(Rasmus Klockljung i Magasinet Lira nr. 5 2017)

"Du kan inte undgå att sugas in i musikens virvel och befinna dig just i ett tillstånd av reflektion, vila och eftertänksamhet."

(Bo Bjelvehammar i Tidningen Kulturen, 2017-06-26)

"Ljudbilden med vibrafon, basklarinett och sax är en vila att lysna på"

(Sofia Lilly Jönsson i Svenska Dagbladet, 2017-05-03)

"Verklig stämningsfull duo...musik med plats för rörelse i ens egna tid och rum"

(Nye Skiver. Danmarks Radio P8 (2017-05-04)

 

Fromdusk1

 

Titeln till trots har den här skivan spelats in under morgnar och förmiddagar det senaste året. Vi har förutsättningslöst gått in i studion och improviserat. Vi har förlitat oss helt på vår gemensamma kommunikation och vårt lyssnade.

Det enda vi på förhand kommit överrens om att låta musiken få ta tid och att våga vara kvar i långsamheten. Under resans gång har ett musikaliskt koncept formats med bärande ingredienser som pausering, gleshet, klangbildning och modet att spela svagt.

Skivan har spelats in på Kapellet som är en lokal med unik atmosfär. Tidigare var det begravningskapell till Sabbatsbergs sjukhus och en plats för avsked. Numer används lokalen bl.a. som instrumentverkstad och inspelningsstudio.

Johan E. Andersson är tonsättare, slagverkare, instrumentbyggare och ljudkonstnär. Han bygger och uppfinner musikinstrument och har komponerat musik bl.a. till dans, stumfilm och teater. Han driver också lokalen Kapellet där en mängd olika musikaliska verksamheter pågår.

Nils Personne är tonsättare, musiker och ljudkonstnär. Han har komponerat musik till ett 60-tal föreställningar. Han är en av initiativtagarna till klezmergruppen ”Sabbath hela veckan” och medverkat som musiker på ett sort antal inspelningar och konserter.

De har arbetat tillsammans under snart 10 år i en rad olika projekt. Allt från konserter till workshops. 2010 genomförde de ett av Johan E. Andersson specialkomponerat stycke för Nicolai ruin i Visby. År 2012 byggdes ”Gigantofonen”: ett 14 meter långt slagverksinstrument som stod i Moderna Museets trädgård. De senaste åren har de bl.a. arbetat med att komponera musik till det interaktiva ljudkonstprojektet ”Compoz” i samarbete med Audiorama i Stockholm.

Skivan ”From Dusk” är deras första gemensamma skiva. Den finns också tillgänglig på Spotify och iTunes

 

 

ståke bas urklipp

PRESSBILDER ATT LADDA NER:

Bild 1

Bild 2

Bild 3

 

För frågor och bokningar klicka här

Johan E. Andersson: Vibrafon, slagverk

Nils Personne: Saxofoner, basklarinett

 

klubborsopranurklippkopia

 

 

 

 

Tillbaka till toppen

KAPELLET

JOHAN E. ANDERSSON © 2018 KAPELLET

Svenskaflaggan
unionjack